Matti Lepistö

Kaikki blogit puheenaiheesta Kukkahattuilu

Maahanmuuttoasenteiden kiristymisen selvät syyt

Natsien teot kansallissosialistisessa Saksassa traumatisoivat Euroopan edistykselliset ja älymystöksi luettavat (tai ehkä pikemminkin itse itsensä sellaisiksi lukevat) piirit perinpohjaisesti sekä peruuttamattomasti. Tämä kattaa jopa ne ikäluokat, joilla ei ole mitään ajallista kosketuspintaa kyseisen ajanjakson tapahtumiin.

Laastaria rasismiin

MTV3 uutisoi pienen keskustelua herättäneen laastariaiheisen tapahtumakuvauksen jota ei kenties haluaisi kutsua uutiseksi, vaikka se oikeastaan sellainen onkin. "Ruotsalaisapteekkeja syytetään rasismista, sillä vaikka laastareita on saatavilla kaikenmuotoisina ja -kokoisina, ihonvärisiä laastareita saa vain yhdessä sävyssä – beigenä.

Oman väestöryhmän maineen pilaaminen on kriminalisoitava

Monikulttuurisuutta ei kannattaisi demonisoida. Tuorein persukriisi lisää turhaa vastakkainasettelua. Kokemusteni perusteella olen huomannut, että ani harva pelkää/vihaa monikulttuurisuutta itsessään, vaan sitä, kuinka eri kulttuureista tulevat reagoivat lakeihimme ja normeihimme. On typerää ”sotia” monikulttuurisuutta vastaan, koska se vain lisää epätasa-arvoa ja sääntöjenvastaista käytöstä. Meidän on vahvistettava muista kulttuureista tulevien adaptaatiota ja varmistettava, että kaikki elävät samojen sääntöjen mukaan.

Koirien saatavuutta on rajoitettava

Jussi Halla-aho käy edelleen (lähes) yhden miehen sotaa aselakiin huomattavia tiukennuksia, rajoituksia sekä suoranaista kieltomentaliteettia janoavia hysteerikkoja vastaan. Hysteerikkoja, joihin mikään järkipuhe tai levälleen asetettu faktatieto ei tehoa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä