Matti Lepistö

Kaikki blogit puheenaiheesta Ystävällisyys

Törmäillään maailmalla, kun tuntemattomien kanssa kohdataan

Blogini ajatus tuli siitä, että melkein törmäsin espanjalaiseen mieheen kadulla. Melkein törmäys aiheutti espanjalaisessa mukavan naurun pyrähdyksen, eli iloa. Ja se on hyvin tavallista Espanjassa, että kadulla kävellessä kosketus vastaantulijaan aiheuttaa hymyn ja välittömän anteeksipyynnön.

Eilen jäin melkein uuden Rolls-Roycen auton alle suojatiellä Espanjassa. Olisihan se ollut upeata jäädä sellaisen auton kolhimaksi, mutta kipu olisi senkin autuuden häivyttänyt. Mitä tekikään auton kuljettaja, kun sen tilanteen tajusi? Vilkutti anteeksipyytäen.

Jouluinen kohteliaisuus, artighet inför julen

Palasin lauantaina Barcelonasta ja haluan näin joulun alla kertoa ihan arkisesta kohteliaisuudesta. Olimme ystäväni Tapun kanssa kaupassa ostamassa jotakin pientä iltaa varten. Tapulla oli vain kaksi tuotetta ostettavanaan. Jonot etenivät hitaasti, olihan viikonloppu edessä. Kun edessä olevan rouvan vuoro tuli laittaa ostoksensa nauhalle hän kääntyi ja kysyi kohteliaasti, "anteeksi, onko teillä vain pari tuotetta maksettavana? Jos näin on, voitte hyvin mennä edelleni." Kiitimme, rouva joutui jonottamaan minuutin enemmän mutta olimme kaikki iloisia, myös hän.

Hyvää Ystävänpäivää !

 

      

       H y v ä ä   Y s t ä v ä n p ä i v ä ä  !

Ulkomainen nettikauppa miellyttää

Palvelun laatu saa kuluttajan valitsemaan ulkomaisen nettikaupan. Kirjoitti Heidi Hanttu Helsingin Sanomissa mielipideosastolle 17.8.2014.

Samaa mieltä olen kirjoittajan kanssa.

Viimeaikoina olen ostanut mm. vaatteni lähes vallan esimerkiksi eBaysta. Samoin olen ostanut sieltä paljon muuta tavaraa, kuten mm. astioita.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä