kannabis http://miikkalehtoaho.puheenvuoro.uusisuomi.fi/taxonomy/term/132620/all Tue, 16 Oct 2018 18:24:49 +0300 fi Made in Germany voisi olla laadun merkki - lääkekannabis http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262625-made-in-germany-voisi-olla-laadun-merkki-laakekannabis <p>Saksasta seuraava toimija&nbsp; lääkekannabismarkkinoille?</p><p>Koska Suomi herää todellisuuteen kannabispsykoosistaan?</p><p>Suomesta löytyy tietotaitoa ja tilaa kannabiksen viljelyyn. Maaseudulla on paljon tyhjiä rakennuksia jotka voidaan muokata sisäviljelyyn sopiviksi.</p><p>Varmasti löytyy ihmisiä joilla on intohimoa alaa kohtaa ja sellaista tietoa jota siihen tarvitaan.&nbsp;</p><p>Koska poliitikot oikeasti heräävät kannabisbisneksen tuomiin hyötyihin?&nbsp;</p><p>Nukkuuko Suomi onnensa ohi?&nbsp;</p><p>&quot;Made in Germany voisi olla laadun merkki&quot; &ndash; Saksan FDP-puolue haluaa marihuanasta vientituotteen</p><p><a href="https://www.kauppalehti.fi/uutiset/made-in-germany-voisi-olla-laadun-merkki-saksan-fdp-puolue-haluaa-marihuanasta-vientituotteen/3ee97f59-4195-322c-a9d7-7d0091694cf8" title="https://www.kauppalehti.fi/uutiset/made-in-germany-voisi-olla-laadun-merkki-saksan-fdp-puolue-haluaa-marihuanasta-vientituotteen/3ee97f59-4195-322c-a9d7-7d0091694cf8">https://www.kauppalehti.fi/uutiset/made-in-germany-voisi-olla-laadun-mer...</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Saksasta seuraava toimija  lääkekannabismarkkinoille?

Koska Suomi herää todellisuuteen kannabispsykoosistaan?

Suomesta löytyy tietotaitoa ja tilaa kannabiksen viljelyyn. Maaseudulla on paljon tyhjiä rakennuksia jotka voidaan muokata sisäviljelyyn sopiviksi.

Varmasti löytyy ihmisiä joilla on intohimoa alaa kohtaa ja sellaista tietoa jota siihen tarvitaan. 

Koska poliitikot oikeasti heräävät kannabisbisneksen tuomiin hyötyihin? 

Nukkuuko Suomi onnensa ohi? 

"Made in Germany voisi olla laadun merkki" – Saksan FDP-puolue haluaa marihuanasta vientituotteen

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/made-in-germany-voisi-olla-laadun-merkki-saksan-fdp-puolue-haluaa-marihuanasta-vientituotteen/3ee97f59-4195-322c-a9d7-7d0091694cf8

]]>
9 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262625-made-in-germany-voisi-olla-laadun-merkki-laakekannabis#comments Kannabiksen laillistaminen kannabis Kannabisbisnes Lääkekannabis Saksa Tue, 16 Oct 2018 15:24:49 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262625-made-in-germany-voisi-olla-laadun-merkki-laakekannabis
Tutkimus: Laillinen kannabis ei lisää käyttöä, ei edes ongelmakäyttöä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262578-tutkimus-laillinen-kannabis-ei-lisaa-kayttoa-ei-edes-ongelmakayttoa <p>Tutkimus kertoo, että laillistaminen ei lisää kannabiksen käyttöä eikä lisää edes ongelmakäyttöä.</p><p>Itse en ole tästä yllättynyt. Laillinen kannabis tuo jo sitä käyttävät tilastoihin.&nbsp;</p><p>Kannabiksen ongelmakäyttö on marginaalista. Ongelmakäyttö on yleensä muiden asioiden summa, siis ihmisellä on jo ennestään paljon ongelmia.</p><p>&nbsp;</p><p>Se, että Suomessa ei voida puhua kannabiksesta järkevästi on poliittinen päätös. Tuo päätös aiheuttaa enemmän ongelmia kuin kannabis.&nbsp;</p><p>Se, että osa kansasta on syvästi aivopesty kannabiksen suhteen on osa poliittista peliä, joka on nyt laukeamassa käsiin.</p><p>Poliitikot eivät kykene järkevässti perustelemaan kannabiksen laitonta asemaa.</p><p>Nuoret aikuiset ovat onneksi fiksuja, heihin ei pesu enää uppoa. Vanhempi sukupolvi on menetettyä tämän suhteen. Toki jotkut heistäkin näkevät pesun läpi.</p><p>Jos poliitikot haluavat suojella lapsia ja nuoria päihteiltä, heidän on myönnettävä olevansa väärässä kannabiksen suhteen. Se toki on monelle hyvin vaikeaa.</p><p>Suomen nykyinen linja ei suojele lapsia, ei nuoria ,aikuisia,vanhuksia.</p><p>Laillistaminen ei lisää ongelmakäyttöä, eikä käytön määrää.</p><p><a href="https://herb.co/news/health/cannabis-legalization-doesnt-lead-to-more-impulsive-or-problematic-consumption-habits/?utm_source=facebook&amp;utm_medium=spredfast&amp;utm_campaign=&amp;utm_content=sf93649589_Editorial_News-editorial&amp;sf93649589=1" title="https://herb.co/news/health/cannabis-legalization-doesnt-lead-to-more-impulsive-or-problematic-consumption-habits/?utm_source=facebook&amp;utm_medium=spredfast&amp;utm_campaign=&amp;utm_content=sf93649589_Editorial_News-editorial&amp;sf93649589=1">https://herb.co/news/health/cannabis-legalization-doesnt-lead-to-more-im...</a></p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tutkimus kertoo, että laillistaminen ei lisää kannabiksen käyttöä eikä lisää edes ongelmakäyttöä.

Itse en ole tästä yllättynyt. Laillinen kannabis tuo jo sitä käyttävät tilastoihin. 

Kannabiksen ongelmakäyttö on marginaalista. Ongelmakäyttö on yleensä muiden asioiden summa, siis ihmisellä on jo ennestään paljon ongelmia.

 

Se, että Suomessa ei voida puhua kannabiksesta järkevästi on poliittinen päätös. Tuo päätös aiheuttaa enemmän ongelmia kuin kannabis. 

Se, että osa kansasta on syvästi aivopesty kannabiksen suhteen on osa poliittista peliä, joka on nyt laukeamassa käsiin.

Poliitikot eivät kykene järkevässti perustelemaan kannabiksen laitonta asemaa.

Nuoret aikuiset ovat onneksi fiksuja, heihin ei pesu enää uppoa. Vanhempi sukupolvi on menetettyä tämän suhteen. Toki jotkut heistäkin näkevät pesun läpi.

Jos poliitikot haluavat suojella lapsia ja nuoria päihteiltä, heidän on myönnettävä olevansa väärässä kannabiksen suhteen. Se toki on monelle hyvin vaikeaa.

Suomen nykyinen linja ei suojele lapsia, ei nuoria ,aikuisia,vanhuksia.

Laillistaminen ei lisää ongelmakäyttöä, eikä käytön määrää.

https://herb.co/news/health/cannabis-legalization-doesnt-lead-to-more-impulsive-or-problematic-consumption-habits/?utm_source=facebook&utm_medium=spredfast&utm_campaign=&utm_content=sf93649589_Editorial_News-editorial&sf93649589=1

 

]]>
16 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262578-tutkimus-laillinen-kannabis-ei-lisaa-kayttoa-ei-edes-ongelmakayttoa#comments Eduskuntavaalit 2019 Kannabiksen laillistaminen kannabis Lapset ja nuoret Virkistyskannabis Mon, 15 Oct 2018 17:12:07 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262578-tutkimus-laillinen-kannabis-ei-lisaa-kayttoa-ei-edes-ongelmakayttoa
17.10 Kanada vapauttaa kannabiksen kieltolain pauloista http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262527-1710-kanada-vapauttaa-kannabiksen-kieltolain-pauloista <p>Kohta se on totta.</p><p>Kanada laillistaa kannabiksen virkistyskäytön,joka on järki päätös.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Mitä Suomi voi siitä oppia?&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Uusin tutkimus tietää kertoa, että kannabiksen laillistaminen ei lisää ongemakäyttöä.&nbsp;</p><p>Miten suomalaiset valistajat, poliitikot, viranomaiset perustelevat kannabiksen laitonta asemaa Suomessa jatkossa?</p><p>Miten he perustelevat rahansiirron&nbsp; järjestäyttyneelle rikollisuudelle, sensijaan että kannabis laitettaisiin verolle?</p><p>Kumminkin tiedetään se fakta, että Suomessakin kannabis on arkipäivää ja sitä käyttää tuhannet ihmiset päivittäin,&nbsp; vuosittain sadattuhannet.</p><p>Itse en halua, että verorahojani käytetään kannabiksen kieltolain toteuttamiseen. Moni muukin ajattelee samoin.</p><p>Koska kannabiksen käyttäjien ääni saadaan kuuluville politiikan kentillä?</p><p>Ehkä sitten kun me Piraatit päästään eduskuntaan ja ainakin jo ennen sitä eri vaalitapahtumissa.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kohta se on totta.

Kanada laillistaa kannabiksen virkistyskäytön,joka on järki päätös. 

 

Mitä Suomi voi siitä oppia? 

 

Uusin tutkimus tietää kertoa, että kannabiksen laillistaminen ei lisää ongemakäyttöä. 

Miten suomalaiset valistajat, poliitikot, viranomaiset perustelevat kannabiksen laitonta asemaa Suomessa jatkossa?

Miten he perustelevat rahansiirron  järjestäyttyneelle rikollisuudelle, sensijaan että kannabis laitettaisiin verolle?

Kumminkin tiedetään se fakta, että Suomessakin kannabis on arkipäivää ja sitä käyttää tuhannet ihmiset päivittäin,  vuosittain sadattuhannet.

Itse en halua, että verorahojani käytetään kannabiksen kieltolain toteuttamiseen. Moni muukin ajattelee samoin.

Koska kannabiksen käyttäjien ääni saadaan kuuluville politiikan kentillä?

Ehkä sitten kun me Piraatit päästään eduskuntaan ja ainakin jo ennen sitä eri vaalitapahtumissa.

 

 

]]>
29 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262527-1710-kanada-vapauttaa-kannabiksen-kieltolain-pauloista#comments Eduskuntavaalit 2019 Kanada kannabis Piraattipuolue Virkistyskannabis Sun, 14 Oct 2018 16:43:55 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262527-1710-kanada-vapauttaa-kannabiksen-kieltolain-pauloista
Energiajuomat ovat osa yksilön valinnanvapautta http://toukokivi1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262304-energiajuomat-ovat-osa-yksilon-valinnanvapautta <p>Teini-ikäisten ja nuorten aikuisten suosimien energiajuomien suurkulutus puhuttaa. Puuhastellaan korkeaa haittaveroa, jotta käyttö vähenisi. Energiajuomien 31-vuotiaana kuluttajana pelkään korkeampia hintoja, ja siksi älähdän.</p><p>Seitsemän kansanedustajaa, mukaan lukien Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.), kannattaa korkeaa haittaveroa energiajuomille. Kritisoin olettamukseni mukaan keski-ikäisten palautteenantajaäänestäjien ajattelumallia, jossa pahana nähdään kaikki, mikä ei sovi näiden omaan normiin.</p><p>Terveyshaittoja energiajuomilla on, pääasiassa kofeiinista, joka toimii pääasiallisena piristeaineena. Valveilla oloa, sydämen tykytystä, sokerista hammasongelmia ja muita vaivoja. Mikä energiajuomien koostumuksessa hirveästi eroaa kahvista? Vaatiiko kukaan kahville korkeaa haittaveroa sen takia, että jotkut nuoret voivat sitä lipittää liikaa?</p><p>Miksi energiajuomia ei voisi ostaa ilman haittalisäveroa, vaikka kahviakin voi? Samalla tavalla ne negatiivisesti vaikuttavat terveyteen.</p><p>Aihepiiriä voisi laajentaa. Miksi nuuskaa ei voisi laillisesti myydä tupakan suuruisella haittaverolla? Samalla tavalla ne ovat addiktoivat ja aiheuttavat syöpiä.</p><p>Miksi marijuanaa ei voisi myydä Alkossa K-20-ikärajalla niin kuin väkeviä viinoja vaikkapa 300 prosentin haittaverolla tuottajahintaan? Se asettaisi hinnan arvioni mukaan noin 10&ndash;15 euroon grammalta. Molemmat pistävät aivot sekaisin.</p><p>Vastaus on selvä: edelliset ovat nuorison (joka liian harvoin äänestää), jälkimmäiset keski-ikäisten suosiossa. &rdquo;Syntiverojen&rdquo; alaisten tuotteiden käyttäjäprofiilit ovat erilaiset, ja enemmistö käyttäjistä sorsii vähemmistöä sormea heristäen, moralisoiden, vaikka tuotteet pitkälti vastaavat toisiaan.</p><p>Toivon Suomeen enemmän yksilönvapautta. Toivon, että annettaisiin tilaa myös vähemmistön kulutustottumuksille. Toivon, että energiajuomille ei tulisi korkeaa haittaveroa vaan niitä kohdeltaisiin kuin kahvia. Toivon, että nuuskan ja marijuanan myynti sallittaisiin sellaisilla valtion syntiverorahastoilla, joilla sitten hoidettaisiin ongelmakäyttäjien vaikeuksia terveydenhoitojärjestelmässämme.<br /><br />[Kirjoitus julkaistiin sellaisenaan sanomalehti Karjalaisen mielipideosastolla 29.8.2018]</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Teini-ikäisten ja nuorten aikuisten suosimien energiajuomien suurkulutus puhuttaa. Puuhastellaan korkeaa haittaveroa, jotta käyttö vähenisi. Energiajuomien 31-vuotiaana kuluttajana pelkään korkeampia hintoja, ja siksi älähdän.

Seitsemän kansanedustajaa, mukaan lukien Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.), kannattaa korkeaa haittaveroa energiajuomille. Kritisoin olettamukseni mukaan keski-ikäisten palautteenantajaäänestäjien ajattelumallia, jossa pahana nähdään kaikki, mikä ei sovi näiden omaan normiin.

Terveyshaittoja energiajuomilla on, pääasiassa kofeiinista, joka toimii pääasiallisena piristeaineena. Valveilla oloa, sydämen tykytystä, sokerista hammasongelmia ja muita vaivoja. Mikä energiajuomien koostumuksessa hirveästi eroaa kahvista? Vaatiiko kukaan kahville korkeaa haittaveroa sen takia, että jotkut nuoret voivat sitä lipittää liikaa?

Miksi energiajuomia ei voisi ostaa ilman haittalisäveroa, vaikka kahviakin voi? Samalla tavalla ne negatiivisesti vaikuttavat terveyteen.

Aihepiiriä voisi laajentaa. Miksi nuuskaa ei voisi laillisesti myydä tupakan suuruisella haittaverolla? Samalla tavalla ne ovat addiktoivat ja aiheuttavat syöpiä.

Miksi marijuanaa ei voisi myydä Alkossa K-20-ikärajalla niin kuin väkeviä viinoja vaikkapa 300 prosentin haittaverolla tuottajahintaan? Se asettaisi hinnan arvioni mukaan noin 10–15 euroon grammalta. Molemmat pistävät aivot sekaisin.

Vastaus on selvä: edelliset ovat nuorison (joka liian harvoin äänestää), jälkimmäiset keski-ikäisten suosiossa. ”Syntiverojen” alaisten tuotteiden käyttäjäprofiilit ovat erilaiset, ja enemmistö käyttäjistä sorsii vähemmistöä sormea heristäen, moralisoiden, vaikka tuotteet pitkälti vastaavat toisiaan.

Toivon Suomeen enemmän yksilönvapautta. Toivon, että annettaisiin tilaa myös vähemmistön kulutustottumuksille. Toivon, että energiajuomille ei tulisi korkeaa haittaveroa vaan niitä kohdeltaisiin kuin kahvia. Toivon, että nuuskan ja marijuanan myynti sallittaisiin sellaisilla valtion syntiverorahastoilla, joilla sitten hoidettaisiin ongelmakäyttäjien vaikeuksia terveydenhoitojärjestelmässämme.

[Kirjoitus julkaistiin sellaisenaan sanomalehti Karjalaisen mielipideosastolla 29.8.2018]

]]>
4 http://toukokivi1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262304-energiajuomat-ovat-osa-yksilon-valinnanvapautta#comments Energiajuomat kannabis Nuuska Päihdepolitiikka Yksilönvapaus Wed, 10 Oct 2018 02:48:07 +0000 Touko Kivi http://toukokivi1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262304-energiajuomat-ovat-osa-yksilon-valinnanvapautta
Saavatko poliisit pössytellä vapaa-ajallaan kannabista? http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262161-saavatko-poliisit-possytella-vapaa-ajallaan-kannabista <p>Kyse on siis Kanadasta, joka laillistaa virkistyskannabiksen 17.10.</p><p>Minusta koko kysymys on melko naurettava, tottakai myös poliisi voi laillista ainetta käyttää vapaa-ajallaan. Ihan verrattavissa alkoholin käyttöön.</p><p>&nbsp;</p><p>&quot;<a class="yle__article__link yle__externalLink" href="https://www.theguardian.com/world/2018/oct/05/canada-police-officers-marijuana-cannabis" target="_blank">The Guardian -lehden(siirryt toiseen palveluun)</a>&nbsp;mukaan linjauksia asiaan vielä mietitään useissa kaupungeissa, mutta neljässä päätös on jo tehty: Vancouver, Ottawa, Regina ja Montreal ovat linjanneet, että poliisit saavat käyttää kannabista vapaa-aikanaan, kunhan he saapuvat töihin työkuntoisina.</p><p>&ndash; Emme sano työntekijöillemme, etteivät he saa juoda alkoholia vapaa-aikanaan työn ulkopuolella, ilmoittaa Reginan poliisipäällikkö&nbsp;<strong>Evan Bray</strong>&nbsp;lausunnossaan viitaten, että myös kannabiksen käyttöä tulisi kohdella samalla tavoin.</p><p>Vancouverissa poliiseja on kehotettu arviomaan itse, ovatko he työkuntoisia. Niin ikään Saskatoon kaupungin poliisivoimissa luotetaan maalaisjärjen käyttöön:</p><p>&ndash; Niin kuin missä tahansa työpaikassa, et voi tulla töihin, jos olet alkoholin, huumeen tai reseptilääkkeen vaikutuksen alaisena, totesi kaupungin poliisitarkastaja&nbsp;<strong>David Haye</strong>&nbsp;<a class="yle__article__link yle__externalLink" href="https://www.cbc.ca/news/canada/saskatoon/cannabis-police-saskatchewan-off-duty-1.4849499" target="_blank">CBC:n(siirryt toiseen palveluun)</a>&nbsp;haastattelussa.&quot;</p><p>&nbsp;</p><p>Calgary on kieltänyt jopa kannabiksen käytön vapaa-aikana, alkoholia saa ilmeisesti silti nauttia.&nbsp;</p><p>Toki on hyvä että asiasta keskustellaan, mutta suotavaa olisi myös muistaa&nbsp; se fakta että kannabis on mietopäihde joka ei seuraavana päivänä vaikuta työtekemiseen mitenkään.</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://yle.fi/uutiset/3-10443876?utm_source=facebook-share&amp;utm_medium=social" title="https://yle.fi/uutiset/3-10443876?utm_source=facebook-share&amp;utm_medium=social">https://yle.fi/uutiset/3-10443876?utm_source=facebook-share&amp;utm_medium=s...</a></p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kyse on siis Kanadasta, joka laillistaa virkistyskannabiksen 17.10.

Minusta koko kysymys on melko naurettava, tottakai myös poliisi voi laillista ainetta käyttää vapaa-ajallaan. Ihan verrattavissa alkoholin käyttöön.

 

"The Guardian -lehden(siirryt toiseen palveluun) mukaan linjauksia asiaan vielä mietitään useissa kaupungeissa, mutta neljässä päätös on jo tehty: Vancouver, Ottawa, Regina ja Montreal ovat linjanneet, että poliisit saavat käyttää kannabista vapaa-aikanaan, kunhan he saapuvat töihin työkuntoisina.

– Emme sano työntekijöillemme, etteivät he saa juoda alkoholia vapaa-aikanaan työn ulkopuolella, ilmoittaa Reginan poliisipäällikkö Evan Bray lausunnossaan viitaten, että myös kannabiksen käyttöä tulisi kohdella samalla tavoin.

Vancouverissa poliiseja on kehotettu arviomaan itse, ovatko he työkuntoisia. Niin ikään Saskatoon kaupungin poliisivoimissa luotetaan maalaisjärjen käyttöön:

– Niin kuin missä tahansa työpaikassa, et voi tulla töihin, jos olet alkoholin, huumeen tai reseptilääkkeen vaikutuksen alaisena, totesi kaupungin poliisitarkastaja David Haye CBC:n(siirryt toiseen palveluun) haastattelussa."

 

Calgary on kieltänyt jopa kannabiksen käytön vapaa-aikana, alkoholia saa ilmeisesti silti nauttia. 

Toki on hyvä että asiasta keskustellaan, mutta suotavaa olisi myös muistaa  se fakta että kannabis on mietopäihde joka ei seuraavana päivänä vaikuta työtekemiseen mitenkään.

 

https://yle.fi/uutiset/3-10443876?utm_source=facebook-share&utm_medium=social

 

]]>
16 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262161-saavatko-poliisit-possytella-vapaa-ajallaan-kannabista#comments Kanada Kannabiksen laillistaminen kannabis Lääkekannabis Virkistyskannabis Sun, 07 Oct 2018 06:38:26 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262161-saavatko-poliisit-possytella-vapaa-ajallaan-kannabista
Mitä poliittiset nuorisopuolueet ajattelevat kannabiksesta? http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262037-mita-poliittiset-nuorisopuolueet-ajattelevat-kannabiksesta <p>Olisi kiva tietää mitä mieltä he ovat kannabiksen asemasta maassamme.&nbsp;</p><p>Toimiiko kieltolaki?</p><p>Toimisiko dekriminalisointi?</p><p>Laillistamisen hyödyt vs haitat?</p><p>Entä lääkekekannabis?&nbsp;</p><p>Itselääkintä?</p><p>Ratkaisuja,rehellisyyttä ja tietoa</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Olisi kiva tietää mitä mieltä he ovat kannabiksen asemasta maassamme. 

Toimiiko kieltolaki?

Toimisiko dekriminalisointi?

Laillistamisen hyödyt vs haitat?

Entä lääkekekannabis? 

Itselääkintä?

Ratkaisuja,rehellisyyttä ja tietoa

]]>
4 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262037-mita-poliittiset-nuorisopuolueet-ajattelevat-kannabiksesta#comments Eduskuntavaali 2019 kannabis Lääkekannabis Nuorisopolitiikka Piraattipuolue Thu, 04 Oct 2018 15:21:27 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262037-mita-poliittiset-nuorisopuolueet-ajattelevat-kannabiksesta
Kauppalehti: kannabisosake hirmu nousussa http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261348-kauppalehti-kannabisosake-hirmu-nousussa <p>Laillinen kannabis tuottaa laillista rahaa.</p><p>Koska Suomessa?</p><p>Koska suomalaiset pääsevät perustamaan kannabisyrityksiä?</p><p>Koska suomalaisia ei enää rankaista kannabiksen käytöstä?</p><p><a href="https://m.kauppalehti.fi/uutiset/kannabisosake-hirmuisessa-vedossa--kivunnut-kahdessa-kuukaudessa-yli-tuhat-prosenttia/rnCKsYvu?ref=iltalehti:5e8c&amp;utm_source=iltalehti.fi&amp;utm_medium=almainternal&amp;utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&amp;utm_content=ohjausboksi" title="https://m.kauppalehti.fi/uutiset/kannabisosake-hirmuisessa-vedossa--kivunnut-kahdessa-kuukaudessa-yli-tuhat-prosenttia/rnCKsYvu?ref=iltalehti:5e8c&amp;utm_source=iltalehti.fi&amp;utm_medium=almainternal&amp;utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&amp;utm_content=ohjausboksi">https://m.kauppalehti.fi/uutiset/kannabisosake-hirmuisessa-vedossa--kivu...</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Laillinen kannabis tuottaa laillista rahaa.

Koska Suomessa?

Koska suomalaiset pääsevät perustamaan kannabisyrityksiä?

Koska suomalaisia ei enää rankaista kannabiksen käytöstä?

https://m.kauppalehti.fi/uutiset/kannabisosake-hirmuisessa-vedossa--kivunnut-kahdessa-kuukaudessa-yli-tuhat-prosenttia/rnCKsYvu?ref=iltalehti:5e8c&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=almainternal&utm_campaign=kiintea_kauppalehti_ohjausboksi&utm_content=ohjausboksi

]]>
15 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261348-kauppalehti-kannabisosake-hirmu-nousussa#comments kannabis Kannabisbisnes Lääkekannabis Yrittäminen Fri, 21 Sep 2018 19:06:07 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261348-kauppalehti-kannabisosake-hirmu-nousussa
“Laillistamisesta ei ole tarpeeksi kokemuksia” - vai onko? http://juhopalmroos.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261264-laillistamisesta-ei-ole-tarpeeksi-kokemuksia-vai-onko <p>Coloradon osavaltio Yhdysvalloissa laillisti kannabiksen käytön, hallussapidon, kasvatuksen ja vähittäismyynnin vuonna 2013. Kotoisatkin laillistamisen vastustajat vetoavat usein siihen, että emme voi laillistaa kannabista koska emme tiedä näin totaalisen lähestymistavan muutoksen vaikutuksia. Nyt Coloradosta on kuitenkin kokemuksia jo viiden vuoden ajalta. Onko se tarpeeksi? Enempi tietysti aina parempi (pitkän ajan seurantaa on vaikea tehdä ilman pitkää ajanjaksoa), mutta jotain voimme jo sanoa laillistamisen vaikutuksista.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Väite: Rikollisuus lisääntyy</strong><br />&nbsp;</p><p>Totuus: Coloradossa kokonaisrikollisuus sekä väkivalta- ja omaisuusrikollisuus ovat laskusuunnassa. Poliisin määrärahoja säästyy myös siksi, että omatarvekasvattajien kiusaaminen on lopetettu, joten heidän tapauksensa ei enää vie poliisitutkinnan ja oikeusistuimen arvokasta aikaa.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Väite: Päihtyneenä ajaminen ja onnettomuudet lisääntyisivät</strong></p><p>&nbsp;</p><p>Totuus: Kannabiksen laillistamiseen on tilastollisesti kyetty liittämään 2,7% vaikutus. Koska data ajalta ennen laillistamista on rajoittunutta, emme voi varmaksi sanoa johtuuko tämä pelkästään käytön lisääntymisestä.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Väite: Nuorten kannabiksen käyttö lisääntyy</strong><br /><br />Totuus: Viime vuonna uutisoitiin nuorten päihteidenkäytön olevan matalimmalla tasollaan vuosikymmeneen. Vuonna 2010 20 prosenttia lukiolaisista myönsi käyttäneensä kannabista, vuonna 2016 luku oli enää 17 prosenttia.</p><p>&nbsp;</p><p><strong>Väite: Laillistaminen piristää taloutta</strong></p><p>&nbsp;</p><p>Totuus: Sekä suorat verotulot että epäsuorat tulot ovat ylittäneet odotukset. Vuonna 2015 Coloradon nettoamat kannabisverotulot olivat jo 135 miljoonaa dollaria. Alaa pyörittämään on perustettu yrityksiä aina kannabisliikkeistä ja kasvihuoneista 420-ystävällisiin hotelleihin, joten työllistävä vaikutus on myös kiistämätön.</p><p>&nbsp;</p><p>Siinä joitakin esimerkkejä. Lisäksi, odottamattomana sivuvaikutuksena, opioidikuolemien määrä putosi osavaltiossa 6,5%. Mielenterveysongelmien lisääntyminen on usein huolenaiheena, mutta ensimmäiseksi on hyvä tiedostaa yksi asia &ndash; kannabiksen käyttö on lisääntynyt vuosikymmenten aikana, mutta esim. skitsofrenian esiintyvyys väestötasolla on pysynyt vakiona, 1-1,5% tietämillä. Korrelaatio ei ole kausaatiota, mutta ilman korrelaatiota ei voi olla kausaatiota.</p><p>&nbsp;</p><p>Eikö olisi Suomenkin aika astua haittojen vähentämisen tielle? Nykyään haitat jäävät valtion piikkiin, kun voitot valuvat rikollisille. Coloradon tapaan voisimme myös korvamerkitä tietyn määrän kannabisverotuloista ehkäisevään päihdetyöhön sekä nuorten koulutukseen. Koska vaalit lähestyvät, uskon poliitikkojen olevan aiheesta hiljaa kannatuksen menettämisen pelossa. Ehkä muutos lähtee aikanaan EU-tasolta. Lähtee mistä lähtee, toivossa on hyvä elää.</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://news.lift.co/five-years-effects-legalization-colorado-washington-state/">https://news.lift.co/five-years-effects-legalization-colorado-washington-state/</a></p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2017/12/11/following-marijuana-legalization-teen-drug-use-is-down-in-colorado/?noredirect=on&amp;utm_term=.50cc9e36f378">https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2017/12/11/following-marijuana-legalization-teen-drug-use-is-down-in-colorado/?noredirect=on&amp;utm_term=.50cc9e36f378</a></p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Coloradon osavaltio Yhdysvalloissa laillisti kannabiksen käytön, hallussapidon, kasvatuksen ja vähittäismyynnin vuonna 2013. Kotoisatkin laillistamisen vastustajat vetoavat usein siihen, että emme voi laillistaa kannabista koska emme tiedä näin totaalisen lähestymistavan muutoksen vaikutuksia. Nyt Coloradosta on kuitenkin kokemuksia jo viiden vuoden ajalta. Onko se tarpeeksi? Enempi tietysti aina parempi (pitkän ajan seurantaa on vaikea tehdä ilman pitkää ajanjaksoa), mutta jotain voimme jo sanoa laillistamisen vaikutuksista.

 

Väite: Rikollisuus lisääntyy
 

Totuus: Coloradossa kokonaisrikollisuus sekä väkivalta- ja omaisuusrikollisuus ovat laskusuunnassa. Poliisin määrärahoja säästyy myös siksi, että omatarvekasvattajien kiusaaminen on lopetettu, joten heidän tapauksensa ei enää vie poliisitutkinnan ja oikeusistuimen arvokasta aikaa.

 

Väite: Päihtyneenä ajaminen ja onnettomuudet lisääntyisivät

 

Totuus: Kannabiksen laillistamiseen on tilastollisesti kyetty liittämään 2,7% vaikutus. Koska data ajalta ennen laillistamista on rajoittunutta, emme voi varmaksi sanoa johtuuko tämä pelkästään käytön lisääntymisestä.

 

Väite: Nuorten kannabiksen käyttö lisääntyy

Totuus: Viime vuonna uutisoitiin nuorten päihteidenkäytön olevan matalimmalla tasollaan vuosikymmeneen. Vuonna 2010 20 prosenttia lukiolaisista myönsi käyttäneensä kannabista, vuonna 2016 luku oli enää 17 prosenttia.

 

Väite: Laillistaminen piristää taloutta

 

Totuus: Sekä suorat verotulot että epäsuorat tulot ovat ylittäneet odotukset. Vuonna 2015 Coloradon nettoamat kannabisverotulot olivat jo 135 miljoonaa dollaria. Alaa pyörittämään on perustettu yrityksiä aina kannabisliikkeistä ja kasvihuoneista 420-ystävällisiin hotelleihin, joten työllistävä vaikutus on myös kiistämätön.

 

Siinä joitakin esimerkkejä. Lisäksi, odottamattomana sivuvaikutuksena, opioidikuolemien määrä putosi osavaltiossa 6,5%. Mielenterveysongelmien lisääntyminen on usein huolenaiheena, mutta ensimmäiseksi on hyvä tiedostaa yksi asia – kannabiksen käyttö on lisääntynyt vuosikymmenten aikana, mutta esim. skitsofrenian esiintyvyys väestötasolla on pysynyt vakiona, 1-1,5% tietämillä. Korrelaatio ei ole kausaatiota, mutta ilman korrelaatiota ei voi olla kausaatiota.

 

Eikö olisi Suomenkin aika astua haittojen vähentämisen tielle? Nykyään haitat jäävät valtion piikkiin, kun voitot valuvat rikollisille. Coloradon tapaan voisimme myös korvamerkitä tietyn määrän kannabisverotuloista ehkäisevään päihdetyöhön sekä nuorten koulutukseen. Koska vaalit lähestyvät, uskon poliitikkojen olevan aiheesta hiljaa kannatuksen menettämisen pelossa. Ehkä muutos lähtee aikanaan EU-tasolta. Lähtee mistä lähtee, toivossa on hyvä elää.

 

https://news.lift.co/five-years-effects-legalization-colorado-washington-state/

 

https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2017/12/11/following-marijuana-legalization-teen-drug-use-is-down-in-colorado/?noredirect=on&utm_term=.50cc9e36f378

 

 

]]>
2 http://juhopalmroos.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261264-laillistamisesta-ei-ole-tarpeeksi-kokemuksia-vai-onko#comments Colorado Kannabiksen laillistaminen kannabis Päihdepolitiikka Suomen päihdepolitiikka Thu, 20 Sep 2018 14:25:59 +0000 Juho Eeva http://juhopalmroos.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261264-laillistamisesta-ei-ole-tarpeeksi-kokemuksia-vai-onko
Perjantaina mitataan eduskunnan arvot http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261211-perjantaina-mitataan-eduskunnan-arvot <p>Jos Soini saa luottamuksen se kertoo hyvin millaisia arvoja kansanedustajat kannattavat.</p><p>Ja joo, Soini ei ole rikkonut lakia, Soini on rikkonut Suomen ulkopoliittista ja sisäpoliittista linjaa toiminnallaan jatkuvasti.</p><p>Minun silmissäni Soinilla ei ole yhtään luottamusta edustamaan Suomea.&nbsp;</p><p>Mitä jos Soini olisi Yhdysvaltain vierailulla polttanut pilveä, siitä olisi kenkää tullut heti!</p><p>Jos Sipilä olisi ollut järkevä hän olisi piatänyt Timpan vaihtoon, järkeä ei häneltä löydy.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Jos Soini saa luottamuksen se kertoo hyvin millaisia arvoja kansanedustajat kannattavat.

Ja joo, Soini ei ole rikkonut lakia, Soini on rikkonut Suomen ulkopoliittista ja sisäpoliittista linjaa toiminnallaan jatkuvasti.

Minun silmissäni Soinilla ei ole yhtään luottamusta edustamaan Suomea. 

Mitä jos Soini olisi Yhdysvaltain vierailulla polttanut pilveä, siitä olisi kenkää tullut heti!

Jos Sipilä olisi ollut järkevä hän olisi piatänyt Timpan vaihtoon, järkeä ei häneltä löydy.

]]>
21 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261211-perjantaina-mitataan-eduskunnan-arvot#comments Abortti Eduskunta Ihmisoikeudet kannabis Timo Soini Wed, 19 Sep 2018 14:28:12 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261211-perjantaina-mitataan-eduskunnan-arvot
Juuri nyt: Etelä-Afrikka laillisti kannabiksen http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261164-juuri-nyt-etela-afrikka-laillisti-kannabiksen <p>Jopas jotakin. Etelä-Afrikan perustuomioistuin on antanut vapautuksen Daggaan (kannabis). Eli käyttö, kasvatus on sallittua. Hieno uutinen,.</p><p>Tuolla kannabis on ollut aina läsnä ihmisten ja eläinten elämässä.&nbsp;</p><p>Nyt saivat takaisin sen jonka kieltolaki vei pois.&nbsp;</p><p>Koska Suomessa? Täälläkin kannabis on ollut läsnä ennen kieltolakia.</p><p>Onnea Etelä-Afrikka!</p><p>South Africa&#39;s highest court legalises cannabis use</p><p><a href="https://www.bbc.co.uk/news/amp/world-africa-45559954?__twitter_impression=true" title="https://www.bbc.co.uk/news/amp/world-africa-45559954?__twitter_impression=true">https://www.bbc.co.uk/news/amp/world-africa-45559954?__twitter_impressio...</a></p><p>&nbsp;</p><p>Video perustuomioistuimen puheenjohtajan puheesta</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&amp;v=6615WapKE4k" title="https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&amp;v=6615WapKE4k">https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&amp;v=6615WapKE4k</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Jopas jotakin. Etelä-Afrikan perustuomioistuin on antanut vapautuksen Daggaan (kannabis). Eli käyttö, kasvatus on sallittua. Hieno uutinen,.

Tuolla kannabis on ollut aina läsnä ihmisten ja eläinten elämässä. 

Nyt saivat takaisin sen jonka kieltolaki vei pois. 

Koska Suomessa? Täälläkin kannabis on ollut läsnä ennen kieltolakia.

Onnea Etelä-Afrikka!

South Africa's highest court legalises cannabis use

https://www.bbc.co.uk/news/amp/world-africa-45559954?__twitter_impression=true

 

Video perustuomioistuimen puheenjohtajan puheesta

 

 

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=6615WapKE4k

]]>
15 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261164-juuri-nyt-etela-afrikka-laillisti-kannabiksen#comments Dekriminalisointi Kannabiksen laillistaminen kannabis Lääkekannabis Tue, 18 Sep 2018 15:59:07 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261164-juuri-nyt-etela-afrikka-laillisti-kannabiksen
Coca-cola haluaa kannabiksen juomiinsa http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261162-coca-cola-haluaa-kannabiksen-juomiinsa <p>En ole tästä yllättynyt. Coca-cola yhtiö on kiinnostunut kannabiksen CBDstä, joka on helppoa yhdistää juomiin. Yhtiö on haistanut rahan ja haluaa mukaan kannabisbisnekseen.&nbsp; Muistutan että CBD ei ole päihdyttävä, eikä aiheuta riippuvuutta, muitakaan haittavaikutuksia ei ole tiedossa.</p><p>On merkittävää, että isot brändit haluavat bisnekseen mukaan, se kertoo minulle, että kieltolaki on kohta puoliin kaatunut omaan mahdottumuuteen.&nbsp;</p><p>Ilmiselvät hyödyt päihittävät keksityt haitat. Niin suurin osa kannabiksen haitoista on mielikuvitusta.</p><p>Linkkejä en uutiseen pistä, koska ne löytyvät, esim HS sivuilta.&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> En ole tästä yllättynyt. Coca-cola yhtiö on kiinnostunut kannabiksen CBDstä, joka on helppoa yhdistää juomiin. Yhtiö on haistanut rahan ja haluaa mukaan kannabisbisnekseen.  Muistutan että CBD ei ole päihdyttävä, eikä aiheuta riippuvuutta, muitakaan haittavaikutuksia ei ole tiedossa.

On merkittävää, että isot brändit haluavat bisnekseen mukaan, se kertoo minulle, että kieltolaki on kohta puoliin kaatunut omaan mahdottumuuteen. 

Ilmiselvät hyödyt päihittävät keksityt haitat. Niin suurin osa kannabiksen haitoista on mielikuvitusta.

Linkkejä en uutiseen pistä, koska ne löytyvät, esim HS sivuilta. 

]]>
3 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261162-coca-cola-haluaa-kannabiksen-juomiinsa#comments CBD-öljy Coca Cola kannabis Kevyt kannabis Lääkekannabis Tue, 18 Sep 2018 14:55:49 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261162-coca-cola-haluaa-kannabiksen-juomiinsa
Ammattiurheilijan (NHL) lääkeriippuvuus katkesi kannabiksen avulla http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261071-ammattiurheilijan-nhl-laakeriippuvuus-katkesi-kannabiksen-avulla <p>Taas yksi ammattiurheilija asui kaapista ulos, aikaisemmin jenkkifudiksen puolelta on tullut samoja uutisia. Nyt kyseessä NHL kiekkoilija, monen suomalaisenkin tuntema&nbsp;hyökkääjä&nbsp;<strong>Jeff Friesen&nbsp;</strong>kertoi omista kokemuksistaan liittyen kivun lievittämiseen.&nbsp;&nbsp;</p><p>Hän oli pahassa lääkeriippuvuus koukussa, jonka jo vuosia sitten kannabiksen avulla katkaisi. Nyt hän kertoo siitä julkisesti.</p><p>&nbsp;</p><p>&quot;Hieman yli 11 vuotta sitten, sain lääkekannabista kipujen hoitamiseen. Se oli viimeinen keino, mutta rehellisesti sanottuna sen olisi pitänyt olla ensimmäinen. Se olisi säästänyt arvokasta aikaa ja energiaa. Ihmeellinen kokemukseni lääkekannabiksen kanssa antoi minulle mahdollisuuden lopettaa lääkeaineiden käytön lähes välittömästi. Kun en kärsinyt enää negatiivisista sivuvaikutuksista tai uneliaisuudesa, tunsin itseni älyllisesti ja fyysisesti keskittyneeksi &ndash; tunsin olevani jälleen oma itseni, Friesen kertoo&nbsp;<em>Westwordin&nbsp;</em>haastattelussa.</p><p>&ndash; Se oli vastaus, jota olin etsinyt ja rehellisesti sanottuna se muutti elämäni. Edelleen, selvistä tuloksista huolimatta, tunsin pakonomaista tarvetta pitää lääkitykseni salaisuutensa vuosia. Aikoinaan marihuanan ympärillä oli enemmän stigmaa kuin nykyään &ndash; vaikka elin Kaliforniassa, jossa se oli laillista lääkinnällisiin tarkoituksiin.&quot;</p><p>&nbsp;</p><p>Nämä ulostulot ovat erittäin tervetulleita ja yksi kerrallaan murtavat myös Suomessa stigmaa kannabiksen ympärillä.&nbsp;</p><p>Wadahan poisti CBD doupingainelistalta jo tovi sitten. Siltä listalta pitäisi poistaa kannabis kokonaan.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Suomessakin olisi syytä herätä mitä maailmalla tapahtuu, eikä aina vedota, että ei toimi Suomessa.</p><p>&nbsp;</p><p>Linkki juttuun:</p><p>Stanley Cup-voittaja ajautui lääkeriippuvuuden kierteeseen &ndash; kannabiksesta tuli odottamaton pelastaja: &rdquo;Se muutti elämäni&rdquo;</p><p><a href="https://www.suomikiekko.com/2018/09/stanley-cup-voittaja-ajautui-laakeriippuvuuden-kierteeseen-kannabiksesta-tuli-odottamaton-pelastaja-se-muutti-elamani/" title="https://www.suomikiekko.com/2018/09/stanley-cup-voittaja-ajautui-laakeriippuvuuden-kierteeseen-kannabiksesta-tuli-odottamaton-pelastaja-se-muutti-elamani/">https://www.suomikiekko.com/2018/09/stanley-cup-voittaja-ajautui-laakeri...</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Taas yksi ammattiurheilija asui kaapista ulos, aikaisemmin jenkkifudiksen puolelta on tullut samoja uutisia. Nyt kyseessä NHL kiekkoilija, monen suomalaisenkin tuntema hyökkääjä Jeff Friesen kertoi omista kokemuksistaan liittyen kivun lievittämiseen.  

Hän oli pahassa lääkeriippuvuus koukussa, jonka jo vuosia sitten kannabiksen avulla katkaisi. Nyt hän kertoo siitä julkisesti.

 

"Hieman yli 11 vuotta sitten, sain lääkekannabista kipujen hoitamiseen. Se oli viimeinen keino, mutta rehellisesti sanottuna sen olisi pitänyt olla ensimmäinen. Se olisi säästänyt arvokasta aikaa ja energiaa. Ihmeellinen kokemukseni lääkekannabiksen kanssa antoi minulle mahdollisuuden lopettaa lääkeaineiden käytön lähes välittömästi. Kun en kärsinyt enää negatiivisista sivuvaikutuksista tai uneliaisuudesa, tunsin itseni älyllisesti ja fyysisesti keskittyneeksi – tunsin olevani jälleen oma itseni, Friesen kertoo Westwordin haastattelussa.

– Se oli vastaus, jota olin etsinyt ja rehellisesti sanottuna se muutti elämäni. Edelleen, selvistä tuloksista huolimatta, tunsin pakonomaista tarvetta pitää lääkitykseni salaisuutensa vuosia. Aikoinaan marihuanan ympärillä oli enemmän stigmaa kuin nykyään – vaikka elin Kaliforniassa, jossa se oli laillista lääkinnällisiin tarkoituksiin."

 

Nämä ulostulot ovat erittäin tervetulleita ja yksi kerrallaan murtavat myös Suomessa stigmaa kannabiksen ympärillä. 

Wadahan poisti CBD doupingainelistalta jo tovi sitten. Siltä listalta pitäisi poistaa kannabis kokonaan. 

 

Suomessakin olisi syytä herätä mitä maailmalla tapahtuu, eikä aina vedota, että ei toimi Suomessa.

 

Linkki juttuun:

Stanley Cup-voittaja ajautui lääkeriippuvuuden kierteeseen – kannabiksesta tuli odottamaton pelastaja: ”Se muutti elämäni”

https://www.suomikiekko.com/2018/09/stanley-cup-voittaja-ajautui-laakeriippuvuuden-kierteeseen-kannabiksesta-tuli-odottamaton-pelastaja-se-muutti-elamani/

]]>
11 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261071-ammattiurheilijan-nhl-laakeriippuvuus-katkesi-kannabiksen-avulla#comments Jääkiekko kannabis Lääkekannabis Lääkeriippuvuus Nhl Sun, 16 Sep 2018 14:54:52 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261071-ammattiurheilijan-nhl-laakeriippuvuus-katkesi-kannabiksen-avulla
Koska ministerit ryhtyvät selvittämään kannabiksen laillistamista ja sen hyötyjä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261025-koska-ministerit-ryhtyvat-selvittamaan-kannabiksen-laillistamista-ja-sen-hyotyja <p>Suomi on jäänyt pahasti jälkeen kehityksesta joka maailmalla on käynnissä.</p><p>Koska ministerit heräävät tähän tosiasiaan?</p><p>Nyt on jo todettavissa, että kannabiksen laillistaminen on tuonut paljon enemmän hyötyjä kuin haittoja.</p><p>Rikollisuus on vähentynyt, nuorten kannabiskokeilut ovat laskussa,työpaikkaja,yrityksiä on tullut paljon lisää ja sitä kautta verotuloja, hyvinvointia. Myös lääkekannabis yritykset ovat nosteessa sitä kautta ihmiset saavat laadukkaampia tarkasti tutkittuja tuotteita käyttöönsä. Poliisien resurssit ovat suunnattu järkevämmin. Myös ennaltaehkäisyyn panostetaan eihän eritavalla.</p><p>Myös investoinnit ovat kasvussa niissä maissa joissa kannabis on laillista.&nbsp;</p><p>Seuraavan eduskunnan pitää tarttua aiheeseen ja ministerien pitää myös herätä todellisuuteen.</p><p>Ja mikä tärkeintä, ihmisiä ei kohdella rikollisina.&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>Edit.&nbsp;</p><p>Tämä aihe koskettaa lähes kaikkia ministereitä.&nbsp;https://valtioneuvosto.fi/yhteystiedot/ministeriot tässä yhteystiedot.</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Suomi on jäänyt pahasti jälkeen kehityksesta joka maailmalla on käynnissä.

Koska ministerit heräävät tähän tosiasiaan?

Nyt on jo todettavissa, että kannabiksen laillistaminen on tuonut paljon enemmän hyötyjä kuin haittoja.

Rikollisuus on vähentynyt, nuorten kannabiskokeilut ovat laskussa,työpaikkaja,yrityksiä on tullut paljon lisää ja sitä kautta verotuloja, hyvinvointia. Myös lääkekannabis yritykset ovat nosteessa sitä kautta ihmiset saavat laadukkaampia tarkasti tutkittuja tuotteita käyttöönsä. Poliisien resurssit ovat suunnattu järkevämmin. Myös ennaltaehkäisyyn panostetaan eihän eritavalla.

Myös investoinnit ovat kasvussa niissä maissa joissa kannabis on laillista. 

Seuraavan eduskunnan pitää tarttua aiheeseen ja ministerien pitää myös herätä todellisuuteen.

Ja mikä tärkeintä, ihmisiä ei kohdella rikollisina. 

 

Edit. 

Tämä aihe koskettaa lähes kaikkia ministereitä. https://valtioneuvosto.fi/yhteystiedot/ministeriot tässä yhteystiedot.

]]>
5 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261025-koska-ministerit-ryhtyvat-selvittamaan-kannabiksen-laillistamista-ja-sen-hyotyja#comments Hyvinvointi ja terveys Kannabiksen laillistaminen kannabis Kannabiskeskustelu Lääkekannabis Sat, 15 Sep 2018 08:47:51 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261025-koska-ministerit-ryhtyvat-selvittamaan-kannabiksen-laillistamista-ja-sen-hyotyja
Miksi kiinnostun lääke(kannabiksesta) http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260950-miksi-kiinnostun-laakekannabiksesta <p>Se liittyy vahvastii virkistyskannabikseen ja Parkinssonin tautiin, se yhteen oireiseen.&nbsp;</p><p>Se kokemus avasi lopullisesti silmäni.</p><p>Kuten suurin osa tietää että kyseinen tauti aiheuttaa hillitöntä käsien, kropan väpinää.&nbsp;</p><p>Yhdet henkoset kannabiksesta sai ne katoamaan silmieni nähden. Se oli mieletön kokemus.&nbsp;</p><p>Kyseinen ex-yrittäjä kiitti minua, kun sai olla hetken oma terve itsensä ilman tärinää. Nautimme molemmat siitä, kuuntelimme musiikkia,keskustelimme, onnen tunne oli käsin kosketeltavaa.</p><p>Siksi nytkin kirjoitan aiheesta johon kannabis.</p><p>Tuon kohtaamisen ansiosta olen imenyt tietoa kannabiksesta, päihdepolitiikasta,riippuvuuksista tietoa itseeni.&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Se liittyy vahvastii virkistyskannabikseen ja Parkinssonin tautiin, se yhteen oireiseen. 

Se kokemus avasi lopullisesti silmäni.

Kuten suurin osa tietää että kyseinen tauti aiheuttaa hillitöntä käsien, kropan väpinää. 

Yhdet henkoset kannabiksesta sai ne katoamaan silmieni nähden. Se oli mieletön kokemus. 

Kyseinen ex-yrittäjä kiitti minua, kun sai olla hetken oma terve itsensä ilman tärinää. Nautimme molemmat siitä, kuuntelimme musiikkia,keskustelimme, onnen tunne oli käsin kosketeltavaa.

Siksi nytkin kirjoitan aiheesta johon kannabis.

Tuon kohtaamisen ansiosta olen imenyt tietoa kannabiksesta, päihdepolitiikasta,riippuvuuksista tietoa itseeni. 

]]>
6 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260950-miksi-kiinnostun-laakekannabiksesta#comments Hamppusampo kannabis Kannabiskeskustelu Lääkekannabis Virkistyskannabis Thu, 13 Sep 2018 16:13:26 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260950-miksi-kiinnostun-laakekannabiksesta
Keski-ikäiset ja vanhukset käyttävät yhä enemmän kannabista http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260716-keski-ikaiset-ja-vanhukset-kayttavat-yha-enemman-kannabista <p>Tämä tulee olemaan myös totta Suomessa. Haluaa sitä tai ei.</p><p>Vanhukset hyötyisivät monintavoin kannabiksesta, lääkeen muodossa, tästä löytyy tutkimusta ja tietoa esim Israelista.</p><p>Nyt jo keski-ikäisten joukossa kannabis kiinnostelee, erityisesti lääkekannabis. Harva siitä uskaltaa kumminkaan puhua ääneen, koska aihe on tabu. Ainakaan lääkärin kanssa siitä harva uskaltaa puhua.</p><p>&nbsp;</p><p>Minun sukupolvellani on paljon kokemuksia kannabiksesta. Siis 1970-luvulla syntyneet.</p><p>Itse olen saanut todistaa kuinka kotimainen kukka syrjäytti hasisksen marginaaliin. Ja kuinka kannabis on todellakin arkipäivästynyt. Sen käyttö on tilastoja laajempaa uskallan väittää, silti väitetyt terveydelliset haitat ei ole lisääntynyt.&nbsp;</p><p>Myös keskustelun taso on noussut valtavasti ja valistus on muuttunut valheista vähän realistisempaan suuntaan, ei kaikkien osalta toki.</p><p>Minua nuoremmat jo tiedostavat niin kannabiksen haitat ja erityisesti hyödyt. Monella virkistyskannabis on korvannut alkoholin käytön lähes kokonaan.</p><p>Sekakäyttöä kannabiksen kanssa on, mutta usein sekin liittyy kannabiksen asemaan Suomessa.&nbsp;</p><p>&quot;Jotkut kertovat käyttävänsä kannabista ja juovansa myöhemmin olutta vain, ettei kiinnittäisi muiden huomiota itseensä. Tavallisuudestaan huolimatta tätä yhdistelmää leimaa sen satunnainen käyttö.&quot;</p><p>Lähde:</p><p><a href="https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hallitusta-viihdekaytosta-kaoottiseen-sahlaamiseen-joka-kymmenes-suomalainen-kokeillut-paihteiden-sekakayttoa/7060314#gs.x4eYlhU" title="https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hallitusta-viihdekaytosta-kaoottiseen-sahlaamiseen-joka-kymmenes-suomalainen-kokeillut-paihteiden-sekakayttoa/7060314#gs.x4eYlhU">https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hallitusta-viihdekaytosta-k...</a></p><p>Aikuisilla kannabis ei juuri aiheuta haittoja, ellei liiallista ruokahalua tai suun kuivumista lasketa mukaan. Kannabis on melko turvallinen päihde aikuisilla.</p><p>Myöskään lääkekannabiksen haitat ovat todella matalalla tasolla kun verrataan synteettisiin lääkeisiin. Toki kaikille se ei sovi tai auta. Näihän se lääkeissä menee.</p><p>&nbsp;</p><p>Kirjoitus ajatus lähti tästä:</p><p>Yhdysvalloista kuuluu kummia: keski-ikäiset ja vanhukset käyttävät yhä enemmän kannabista</p><p>&nbsp;</p><p><a href="https://www.tekniikkatalous.fi/tiede/tutkimus/yhdysvalloista-kuuluu-kummia-keski-ikaiset-ja-vanhukset-kayttavat-yha-enemman-kannabista-6739875" title="https://www.tekniikkatalous.fi/tiede/tutkimus/yhdysvalloista-kuuluu-kummia-keski-ikaiset-ja-vanhukset-kayttavat-yha-enemman-kannabista-6739875">https://www.tekniikkatalous.fi/tiede/tutkimus/yhdysvalloista-kuuluu-kumm...</a></p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tämä tulee olemaan myös totta Suomessa. Haluaa sitä tai ei.

Vanhukset hyötyisivät monintavoin kannabiksesta, lääkeen muodossa, tästä löytyy tutkimusta ja tietoa esim Israelista.

Nyt jo keski-ikäisten joukossa kannabis kiinnostelee, erityisesti lääkekannabis. Harva siitä uskaltaa kumminkaan puhua ääneen, koska aihe on tabu. Ainakaan lääkärin kanssa siitä harva uskaltaa puhua.

 

Minun sukupolvellani on paljon kokemuksia kannabiksesta. Siis 1970-luvulla syntyneet.

Itse olen saanut todistaa kuinka kotimainen kukka syrjäytti hasisksen marginaaliin. Ja kuinka kannabis on todellakin arkipäivästynyt. Sen käyttö on tilastoja laajempaa uskallan väittää, silti väitetyt terveydelliset haitat ei ole lisääntynyt. 

Myös keskustelun taso on noussut valtavasti ja valistus on muuttunut valheista vähän realistisempaan suuntaan, ei kaikkien osalta toki.

Minua nuoremmat jo tiedostavat niin kannabiksen haitat ja erityisesti hyödyt. Monella virkistyskannabis on korvannut alkoholin käytön lähes kokonaan.

Sekakäyttöä kannabiksen kanssa on, mutta usein sekin liittyy kannabiksen asemaan Suomessa. 

"Jotkut kertovat käyttävänsä kannabista ja juovansa myöhemmin olutta vain, ettei kiinnittäisi muiden huomiota itseensä. Tavallisuudestaan huolimatta tätä yhdistelmää leimaa sen satunnainen käyttö."

Lähde:

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hallitusta-viihdekaytosta-kaoottiseen-sahlaamiseen-joka-kymmenes-suomalainen-kokeillut-paihteiden-sekakayttoa/7060314#gs.x4eYlhU

Aikuisilla kannabis ei juuri aiheuta haittoja, ellei liiallista ruokahalua tai suun kuivumista lasketa mukaan. Kannabis on melko turvallinen päihde aikuisilla.

Myöskään lääkekannabiksen haitat ovat todella matalalla tasolla kun verrataan synteettisiin lääkeisiin. Toki kaikille se ei sovi tai auta. Näihän se lääkeissä menee.

 

Kirjoitus ajatus lähti tästä:

Yhdysvalloista kuuluu kummia: keski-ikäiset ja vanhukset käyttävät yhä enemmän kannabista

 

https://www.tekniikkatalous.fi/tiede/tutkimus/yhdysvalloista-kuuluu-kummia-keski-ikaiset-ja-vanhukset-kayttavat-yha-enemman-kannabista-6739875

 

 

]]>
3 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260716-keski-ikaiset-ja-vanhukset-kayttavat-yha-enemman-kannabista#comments kannabis Keski-ikäisyys Lääkekannabis Vanhukset Virkistyskannabis Sun, 09 Sep 2018 18:04:04 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260716-keski-ikaiset-ja-vanhukset-kayttavat-yha-enemman-kannabista